Tolkun tie – birth-school-work-death

tolkku-hyva%cc%88

Olen tolkuton.

Olin ”Peli poikki”-miekkarissa huutamassa muiden viidentoista tuhannen kanssa ”Rasismille ei!, fasismille ei!”. Olin kansalaisaktivisti, ja olen kuolemaani asti. Miekkarissa ei kukaan loukkaantunut henkisesti eikä fyysisesti.

Annoin ensiavun kuolevalle, jonka selkäranka oli katki, ja keuhkot revenneet. Viisikymmentä tolkun ihmistä oli ympärilläni hiljaa katsomassa. Maan hiljaiset.

Presidentti Niinistö ihastui kirjailija Jyri Paretskoin laatimaan ”Tolkun ihmiset”-kirjoitukseen vuoden alussa. Nyt se on päivitetty työryhmän voimin.Siinä vaaditaan rauhallisuutta hyökkäävyyden sijaan keskustelukulttuurissa, mikä ei ole kulttuuria enää. Tavalliset työtä tekevät ihmiset eivät halua radikalisoitua. Lupa annetaan kansalaisille puhua historiasta, taloudesta, tulevaisuudesta ja maahanmuutosta olematta silti rasisti. Jokainen ihminen on yksilö ja luo oman maailmansa. Yhteiskuntamme on hyvä. Ei ole kiellettyjä puheenaiheita. Maahanmuuton epäkohdista pitää saada puhua kriittisesti. Keskustelu maahanmuutosta on tasapäistettävä. Työryhmä arvostaa vapaaehtoisia. Maahanmuuttoa kannattavan on oltava maahanmuuttokriittinen. Emme hyväksy rasismia. Rasismi Suomessa ei ole kovin pahaa. Natsismi ei leviä Suomessa. Rasistiksi syyttäminen on liioittelua. mm. vihapuhe ja syyttely ovat tämän päivän vitsauksia. Poteroteoria. Uutisoinnissa on uskottavuusongelmia. Media vääristelee maahanmuuttopolitiikkaa. Tolkkumaassa eletään.

Vetoomus on siis ääripäiden vastustamista. Kysyttäessä ääripäistä, on vastaus työryhmältä melko ympäripyöreä. Yksi vähän kärkevämpi mahtuu: ”Vastaamme: Tässä toisessa ääripäässä rasisminvastustus ei näyttäydy aidon suvaitsevaisuuden tai moniarvoisuuden tai ylipäänsä humanismin edistämisenä, eikä myöskään rasismin uhrien ja ihmisoikeuksien puolustamisena vaan sokeana raivona kaikkea erimielisyyttä, myös asiallista poliittista kritiikkiä kohtaan.” Siispä rasismin kiihkeimmät vastustajat voisivat olla hiljaa, tai asentaa tolkkusordiinon.

Varsinkin osa ykkösessä, mutta myös tässä osassa tolkun ihmisestä tehdään sankaria. Toki. On arjen sankareita, mutta kääntöpuoli on se, että näinä viime vuosikymmeninä tolkkuenemmistö on muuttunut välinpitämättömäksi suurille muutoksille. Sillä, ettei huuda ja kiihota, on kääntöpuoli: ei välitä. Hiljainen hyväksyjä hoitaa työnsä ja perheensä, keskustelee työkaverien kanssa huolestuttavista uutisista, hyvä niin. Mutta se on seisova vesi.

Kaikkein mahdottomin yhtälö tässä on rikoksia tekevien äärioikeistolaisten ja maahanmuuttokriittisten asettaminen vastakohdaksi sille suvaitsevaistolle, joka pitää meteliä, ratsastaa hepalla, käy mielenosoituksissa, tekee rasismin vastaista musiikkia. Se ei sinänsä ole kiihotusta, vaan kiihotuksen vastustamista. Tilanne on aivan mahdoton niin kauan, kun eduskunnassa neekeriukkoilijat, multikulturalismin murskaajat ja muslimityttöjen häpäisijät saavat täysin vapaasti riehua, ja nimenomaan kansalaisille näyttää, että katsokaa: näin pitkälle voi mennä.

Ikävä esimerkki tolkun tiestä on tietysti hitlerin valtaannousu. Tuntematon on sanonut: ”Se minkä hyväksyt, tulee jatkumaan.” Martin Luther King oli samoilla linjoilla. Hän piti tolkun ihmisiä pahempina, kuin mustien alistajia. Hän puhui myös tolkun ihmisten ”pinnallisesta ymmärtämättömyydesta”, joka hänen mielestään on rikollisempaa, kuin vihapuhujien ”absoluuttinen ymmärtämättömyys”. Siispä tolkun ihmisten teorian mukaan Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, Rosa Parks tai Dr. King eivät olleet kelvollisia yhteiskuntaan, koska olivat radikaaleja, vaikkakin väkivallattomalla tavalla. Jos esim. maahanmuuttokriittiset käyvät SPR:n kimppuun, onko SPR vastapuolena tuomittava? Historian kammottavimmat tapahtumat eivät olisi olleet mahdollisia ilman tolkun ihmisten tolkkua. Nykyään olen huomannut, että koska lakikirjassa ei ole moraalia tai etiikkaa, sellaiset voi rauhassa unohtaa.

En pidä ääriajattelusta, vaikka välillä unen, ja ravinnon puutteessa äidyn kiivailemaan. Se ei ole rikos, muttei myöskään ylpeydenaihe. olen yrittänyt pitää kiinni, että olen jossain fyysisessä touhussa mukana, kansalaisaktivismissa. Se antaa minulle varmuuden, että hautakivessäni lukee sellaisia asioita, mitä itse toivoisin siinä lukevan. En pidä ihmisten ohjailusta. En voisi mennä opettamaan ihmisjoukoille, mitä pitää tehdä ja miten käyttäytyä. Tolkut voivat. Viime aikoina laittomia uhkauksia on taas tullut paljon. Siitä tiedän, että etenen oikeaan suuntaan. Olen aikamoinen ressukka Anna Polikovtskajaan verrattuna, mutta hänkin tiesi uhkauksista, että oli menossa oikeaan suuntaan. Olen julkisuudenkipeyteni saanut tyydytettyä musiikkihommissa, joten se riittäköön niille, jotka väittävät, etten esim. vastustaisi MV-lehteä ihan vilpittömistä syistä. Olenkin ihmetellyt, miksei tolkun väki ole kommentoinut tuon vihanlietsojablogin toimintaa millään tavalla. Minustahan kiihoittuneen julkaisun vastustajana tulee täysin tolkuton.

Tämä on Tolkun tien vastausblogin loppulause: ”Loppuyhteenvetona toteamme, että olisi ehkä parasta unohtaa koko ääripää-sana ja alkaa puhua yksiselitteisesti kaheleista. Heille voisi vaan jatkossa todeta, että soita Paranoid. Nokkahuilulla.”

Tämän loppulauseen allekirjoitti koko työryhmä. Joka työryhmä leikkii vakavilla asioilla. Natsit ovat kaheleita, Jimi oli kaheli, Peli poikki ja siellä puhunut tasavallan presidentti ovat kaheleita, rajkit, vihakit, suvakit, ”vääränväriset”, Loldiersit, Odinit, Suomi ensin, SPR, Aputehdas, Ship to Gaza, Rauha palestiinaan, Greenpeace Finland, Amnesty Finland, Naisasialiitto Unioni, SETA, kaikki kaheleita.

Paranoid.   Nokkahuilulla.

Tolkun tie-ihmiset: Teitä on paljon, suurin osa meistä, mutta kiitos vaan, jatkamme hullun sekopääjengini kanssa omaa latuamme.

7 thoughts on “Tolkun tie – birth-school-work-death

 1. Oikein kirsikkana kakun päällä tuossa muutenkin vastenmielisessä ”Tolkun Tie” -kirjoituksessa on tuo puhuminen ”kaheleista”. Tuo ajattelu empatiasta sairautena ei silleen ole uutta noiden retoriikassa, mutta uuvuttaa silti tuo mielenterveysongelmaisten stigmatisointi.

  ”Parasta unohtaa koko ääripää-sana ja alkaa puhua yksiselitteisesti…”

  Miltä kuulostaisi kuulla tässä oma sairaus, solvauksena esitettynä? ’Puhua yksiselitteisesti’ diabeetikoista, syöpäpotilaista, halvaantuneista, dementikoista, allergikoista, keliaakikoista… Tuskinpa tuollaista koskaan nähdään. Mutta ’hullun’ saa aina heittää junan alle.

  Tykkää

 2. Suomalaiset ovat pelkureita. Olen 64v ja kuvannut heistä 8500 haastattelua. He ovat pelänneet 1976 kun aloitin ja he pelkäävät 2017 kun lopetan. Pelko johtuu pelonpelosta, heidän äitiensä ja isiensä tuntemasta pelosta esivaltaa vastaan, pelosta naapureita kohtaan, pelosta jumalaa kohtaan, pelosta venäjää kohtaan, pelosta työkaveria kohtaan, pelosta että joku kuulee, joku tietää, joku sitten sanoo jotain.
  Nyt Suomessa on arviolta tuhat julmaa pahaa kouluttamatonta sosiaaliturvan varassa elävää ihmistä – joiden päivätyö on tehdä pahaa toisille ihmisille – kun heidän sukupolvien pelkonsa kaikkea erillaista kohtaan on kumuloitunut ja murtautunut pidättelemättömäksi vihaksi.
  He, nuo tuhat tai viisituhatta what ever kokevat suunnatonta nautintoa saadessaan poliisin ja syyttäjälaitoksen luvalla ja ilman pelkoa sanktioista tuhota ympärillään ihmisiä jotka uskaltavat olla vastaan.
  Focus on väärä.
  1. Tämä sukupolvi on menetetty. Me emme mahda mitään tämän maailman tynkkysille joiden elämä on muotoutunut 1800 luvun lopulla eläneiden isoisien lapsien äärimmilleen rajoittuneiden toimintamallien mukaan. Ainoa mitä heille voimme tehdäon lopettaa kommunikointi heidän kanssaan. Nyt me voitelemme heitä aamusta iltaan nousemalla vastaan. Se muistuttaa heitä vain isistään ja antaa heille uutta paloa. Heidän isiään vastaan me nousemme kun huomautamme käytöksestä. Transferenssi
  2. Se mitä pitää – tehdä on saada aikaan sanktiot. Jokaisen verifioidun tappouhkauksen pitää johtaa tuomioon Suomen lain mukaan. Jatkuva solvaaminen saadaan kuriin vain sanktioilla. Nyt poliisi ja syyttäjälaitos suojelevat vihamassaa..
  3. Peruskoulun eettinen opetus on muutettava aivan toiseksi kuin nyt.- Sieltähän ihmiset käytösnorminsa saavat kun vanhemmat ovat koululle antaneet mandaatin kasvatukseen.

  Tykkää

 3. Pyysikö ”Tolkun tien” edustaja sisulaiset, persut, odinit jne. siis vetämään Paranoidia nokkiksella Tullitorilla, sanam vapaus session päätyttyä? Onko esityksestä videota? Eeppisempää meemiä tiedossa.

  Tykkää

  • Erkki Seppänen TT-työryhmästä siis jakoi kirjoituksen sanam vapauseventtiin. Hän oli osajärjestäjä ja puhui siellä myös. Mutta käsittääkseni nokkahuilut ja Paranoidit olivat kypsään ikään päässeen naisihmisen väläyksiä. Luulen, että hän yritti olla hauska.

   Tykkää

 4. ”Tolkun tien” jengi tuntuu viihtyvän yllättävän hyvin äärioikeistolaisissa verkostoissa. Tarkoitan siis kahta-kolmea ko. työryhmän jäsenistä, en ns. suurta enemmistöä väestössä. Hiukan vaikeaa nähdä heitä tätä kautta irrallisena osana ääriryhmistä. Viimeisin julkitulo yhdessä Suomen Sisu, Rajat kiinni, Suomi ensin, Soldiers of Odin -porukoiden kanssa Tampereella viikonloppuna. Projektin uskottavuus nolla, valitettavasti.

  Tykkää

  • Jep. Jotenkin tuntuu, että he eivät ole täysin avoimia. Keskustelu sivullammekin oli voimille ottavaa, mustatehtiin valehtelijaa tolkku-juntalla oikein urakalla. Pahin riita tuli tietenkin Tullintorin oudosta kokoontumisesta. Olen helpottunut, että äkkäsin tehdä tämän blogin. Ei tarvitse koko ajan olla valvomassa, mitä kommentoidaan ja mihinkin. Ihmiset on löytäneet tämän,tunnissa ja tosi hyvin, mutta googletellessani humasin iltsikan kilpailun ” Testaa, oletko tolkun ihminen” Hesarissa tais olla joku äänestys. Ettei vain tolkkulaisistakin olisi tulossa yksi ääripää.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s